Uitdaging.

Koninklijke IHC is een begrip als het gaat om het ontwikkelen, ontwerpen en bouwen van schepen en materieel voor de bagger- en offshore-industrie. Ook bij IHC voelen ze de krapte op de arbeidsmarkt. Het is een kunst om goede engineers te vinden – en om ze daarna te behouden. Hoe doe je dat? Daar mochten wij een plan voor maken. Hiervoor zijn we eerst in de cultuur van IHC gedoken. Wat vinden engineers belangrijk? Wat maakt IHC voor hen tot een aangename werkgever? Daar kwamen verrassende antwoorden uit die we goed konden toepassen in de interne communicatie naar nieuwe medewerkers toe.

Het idee.

We bedachten een langdurig welkom met opvallende details, waarbij IHC voor nieuwe engineers vanaf het eerste moment voelt als een warm bad. Dat begint met een gepersonaliseerd ‘eerste dag-pakket’ met daarin alles wat je nodig hebt voor een goede start. Van praktische zaken en een gratis lunch tot vrolijke gadgets met je eigen naam erop. 

Realisatie.

Mensen maken het bedrijf. Dus krijgt iedere nieuwe engineer een buddy en een mentor. Ervaren collega’s binnen IHC die ervoor zorgen dat je de eerste weken je weg vindt binnen het bedrijf, de mensen én naar je eigen werk. Want bij IHC is niets zo cool als dat je aan boord van het schip van dichtbij kunt bekijken wat je zelf gemaakt hebt. Onze aanpak creëert veel goodwill, zorgt voor meer saamhorigheid en voor de gewenste lagere uitstroom van engineers.

Wil jij ook je medewerkers positief blijven binden aan je bedrijf?

Bel Edwin: 06-50 68 63 98 of mail naar edwin@onlythebrave.nl

©2022 Only The Brave.

Only the Brave is een ideation company; creatieve conceptdenkers met marketingbrains. We zijn een bureau voor strategische positionering, innovatie, creatieve concepten en creatie.

Creative headquarters.

Engelenburgerbrug 3,
3311 CZ, Dordrecht
hello@onlythebrave.nl
(078) 6119282

Socials.

Privacy Preference Center